Climatizare

Soluții inteligente

Descoperă avantajele

Eficienta energetica

Atunci cand pleci de acasa poti seta sistemul central de incalzire pe temperatura de intretinere fie cu ajutorul aplicatiei, fie cu temporizare in functie de necesitate. Astfel temperature casei va fi mentinuta atat timp cat lipsesti la un nivel redus pentru a reduce consumul de energie.

Confortul bine meritat

La fel de simplu poti cere de pe smart phone sistemului de climatizare temperatura dorita in locuinta inainte de a ajunge acasa, iar casa va fi primitoare la deschiderea usii, fie ca este vorba de sistemul central de incalzire sau aerul conditionat, smart home prin intermediul senzorilor de temperatura si calitate a aerului vor decide pentru tine ce sistem trebuie pornit.

Mereu la curent cu starea sistemelor de climatizare

In nefericitul caz al aparitiei unei defectiuni la sistemul de climatizare cand nu suntem acasa, sistemul smart home va trimite notificari prin intermediul aplicatiei atunci cand temperature sau calitatea aerului nu poate fi mentinuta. Astfel remediarea problemelor se poate face in timp cat mai scurt, reducand disconfortul provocat de o problema tehnica.

Dispozitivele noastre

Termostatul intelligent

Este probabil una dintre cele mai importante dispositive smart dintr-un system casa inteligenta: oferta control de la distanta, informatii despre temperatura de acasa, poate functiona independent in functie de senzorii din system, si nu in ultimul rand creste eficienta energetica a casei.

Un thermostat intelligent, mai nou, poate invata obiceiurile casei si stie singur cand trebuie sa reduca sau sa creasca temperatura din acasa inregistrand si comparand  temperaturile din casa si comenzile date de utilizatori.

Controler inteligent si senzori de temperature

Sunt folosite de obicei in locuinte cu spatii mai mari, unde un singur thermostat nu este efficient, existand incaperi nefolosite care nu trebuie tinute la o temperatura prea mare.

Senzorii de temperature vor trmite informatia hub-ului care va regla temperature din camera la valoarea stabilita prin ctionarea controllerului (robinetului smart). Exista si controllere smart care au incorporate deja senzorii de temperature.

Senzori de calitate a aerului

Senzori de umiditate, de continut de monoxid de carbon sau de calitate a aerului pot fi folositi in casa smart pentru actionarea ventilatoarelor ( prin actionarea switch-urilor) sau pornirea umidificatoarelor (folosind prizele smart), pentru a avea tot timpul atmosfera dorita intr-o incapere, cum ar fi cea de joaca a copiilor sau a garajului dupa ce motorul masinii a fost pornit cu intrarea inchisa.

Controlere smart pentru aer conditionat

au fost fabricate in principal pentru a putea transforma un aer conditionat classic in unul smart prin intermerdiul unor emitatoare de semnal in infrarosu incorporate, inlocuind telecomanda clasica si cu optiunile contrulului de la distanta, prin geofencing sau temporizat, de oriunde atat timp cat este conectat la internet.

Un bun exemplu de astfel de controller este Sensibo Sky care poate primi si comenzi vocale prin intermediul compatibilitatii cu Amazon Alexa si Google Assistant.