Grădină

Soluții inteligente

Descoperă avantajele

Senzori gradina

Cu totii stim ca gradinaritul este o pasiune ce necesita timp si daruire. Insa o mica, dar semnificativa, parte a gradinaritului de care un sistem smart home se poate ocupa este irigatul. Irigatul gradinii se poate realiza prin intermediul sistemului smart home folosind robineti smart si senzori de umiditate.

Udatul smart

Folosind dispozitivele smart dedicate pentru gradina pute avea informatii in timp real despre umiditate solului sau temperatura din gradina ori sera si putem analiza necesitatea irigarii. Irigarea de la distanta este posibila atat prin folosirea unor dispozitive controlabile prin aplicatie cum ar fi robineti sau valvule dar si prin folosirea de sisteme independente de control a sistemului de sprinklere care poate functiona dupa programe predefinite sau in functie de informatia primita de la senzori folosind ligca IFTTT (IF This Then That). Multe din dispozitivele smart pentru gradinarit sunt compatibile si cu Amazon Alexa ori Google Assistant.

Tunsul peluzei

Poate deveni o activitate independenta de noi cu noii roboti smart de tuns iarba, care pot fi porniti de la distanta prin intermediul aplicatiei sau programati. Robotii smart de tuns iarba pot crea o harta a gradinii si pot fi urmariti in timp real pentru a vedea daca sunt activi sau nu, ce suprafete au fost tunse déjà si ce e ramas sau starea tehnica a lor, totul prin intermediul aplicatiei.

Dispozitivele noastre

Robot de tuns iarba

Tunde iarba si o mentine la o inaltime prestabilita. Salveaza ore intregi pe saptamana ce ar fi necesare pentru intretinerea gazonului.

Sunt variante constructive care arunca iarba taiata inapoi in gazon, folosind ca ingrasamant, sau variante care o stocheaza si o arunca la cosul de gunoi. Se incarca singure si sunt rezistente la intemperii. Au nevoie de instalarea unui perimetru de activitate.

Instalatie de irigat smart

Cu ajutorul unui senzor de umiditate a pamantului, un switch smart si o electro-vana, sistemul va uda gazonul cand e nevoie si cat e nevoie, fara vreo interventie din partea utilizatorului.