Casa inteligentă

Conceptul nostru

1

Dimineața

Dimineața când te trezești, sistemul de alarmă se dezactivează, iar în timp ce te îmbraci, ceri prin comandă vocală, informații despre cum va fi vremea pentru a ști cât de gros să te îmbraci și dacă îți va trebui umbrelă.

Pleci liniștit de acasă, sistemul de alarmă se activează automat, temperatura setată e coborâtă, iar robotul tău de grădină se pune singurel să tundă iarba pe care o va deversa singur în pubelă.

În timp ce ești la serviciu, primești o notificare de inundație în bucătărie, dar stai fără griji pentru că sistemul a oprit apa pentru a preveni pagube.

2

După amiaza

Vii obosit de la serviciu, iar în timp ce te îndrepți către casă, sistemul de încălzire pornește să te întâmpine cu o atmosferă plăcută, când te apropii de poartă, aceasta se deschide automat fără ca tu să apeși nici măcar un buton, iar ca să intri în casă, pui mâna pe clanță, iar aceasta citindu-ți amprenta digitală, se deblochează.

3

Seara

După asfințitul soarelui sistemul de irigare al grădinii pornește automat, iar senzorii de umiditate din pământ au grijă ca gazonul și florile tale să nu fie înecate cu apă. În timp ce te îndrepți către dormitor pentru a te odihni, luminile din living pot fi stinse prin comandă vocală, sau, dacă ai uitat, se vor stinge automat după ce sesizează că pentru o perioadă nu e nimeni acolo.

4

Noaptea

Înainte de culcare faci un duș, iar pe oglinda din baie, faci o verificare de ansamblu a casei tale și activezi scena de noapte, prin care obloanele se coboară automat, temperatura ambientală e coborâtă, sistemul de supraveghere este activat pentru zona de zi iar sistemul de ventilație cu recuperare de căldură își reduce debitul.